Miska on meidän Einstein. Kaiken kaikkiaan pääkoppa tällä koiralla on harrastuksiin täydellinen. Oppimiskyky on jotain järjetöntä. Luonnetestim loppukoosteessa minulle kannustavasti sanottiinkin;"Jos tällä koiralla ei tuloksia tehdä, niin ei ole muuten koirassa vika." Olen niin samaa mieltä. Mieletön paketti koko jätkä. <3

Miska omaa laajan temppupankin: se kerää muun muassa lelut käskystä koriin, seisoo käsillään, nostaa kaikkia jalkojaan, pyörii hyörii..  Se tekee kaiken, mitä mieleen tulee opettaa. Suurin osa tokoliikkeistäkin on opeteltu "sirkustemppujen" kautta. Liikkeitä opeteltaessa suuri onni on ollut Jenni Ojala, koska itselläni olisi saattanut jo kekseliäisyys loppua joidenkin liikkeiden kohdalla. 

Agilityssä Miska on tasapainoinen ja itsenäinen menijä, joka irtoaa ja liikkuu mieluummin minusta kaukana. Jätkään voi luottaa, että se ottaa asiallisesti, jokaikisen esteen, mihin vain ohjaan. Se on elämänsä aikana pudottanut tyylillä kaksi kertaa riman (minun huonojen takaleikkausteni takia). Meidän kompurakiveksemme onkin osoittautunut puuttuvat ohjaustaitoni. Olen jopa saattanut muutaman kerran kirota, kuka käski opettaa koirasta niin paljon taitavamman, kuin itse on. 

Miska on käynyt lampailla lähes joka kesä, ja sillä on paimennusvietti todellakin tallessa. Lampaillakin se työskentelee hyvin itsevarmasti ja itsenäisesti.

Hajujutut ovat tämän herran kanssa hieman vähemmällä, mutta jonkin verran olemme tehneet kotona esine-etsintää, ulkona makkara-/ihmisjälkeä sekä metsässä hakua. 

Miska palkkauttuu parhaiten namilla taikka vinkulelulla, itse tekemistä unohtamatta. Se osaa kyllä halutessaan antaa kyytiä leluillekin.ee kokoamaan lampaita kaukaakin, mutta silloinkin käskyni sisäistäen.

AGILITY

19.2.2015 Marjon Kuhan loihtima video treeneistä

18.12.2016 Marjo Kuhan loihtimana video treeneistä

Marjo Kuhan loihtima kuvapaketti treeneistä kesällä 2018